Filmkunst Wetteren

Het atelier

Welkom in het best uitgeruste filmatelier van het deeltijds kunstonderwijs. In het gloednieuwe academiegebouw deelt filmkunst de tweede verdieping met de andere digitale ateliers fotokunst en animatiefilm. We beschikken over een volledig verduisterbare studio met goede geluidsisolatie en wandvullend greenscreen. Naast de studio bevindt zich een kleine cinema en de montagecorner. 

IMG_20200912_121851640

Montage

In de montagecorner staan 24 computers met daarop Avid Media Composer en het volledige Adobe Creative pakket. De computers hebben 4K-schermen, studio monitors en comfortabele koptelefoons. 

Beeld

Het filmatelier beschikt over verschillende professionele videocamera’s van onder meer Black Magic, Panasonic en Sony. De camera’s zijn uitgerust met extra batterijen, opslagmedia, een viewfinder en monitor. Naast het klassieke videostatief hebben we een shoulder rig, smoothcam, slider, skater dolly, rails en zelfs een jibkraan. Indien je vloeiend handheld wil filmen, kun je de DJI camera gebruiken met digitale stabilisator. 

Geluid

Behalve veel beeldmateriaal heeft het atelier ook divers audiomateriaal. We hebben de klassieke geluidsset met mixette, perche en gerichte microfoon, een audiorecorder om op locatie omgevingsgeluid op te nemen, dasspelden voor de stemmen van acteurs, verschillende mono- en stereomicrofoons en een speciale stemmicrofoon voor voice-overs. 

Licht

Ook voor licht beschikken we over voldoende materiaal om een professionele set te creëren. Zo zijn er soft boxen, spots met verschillende filters, reflectoren en zwarte doeken. De lampen zijn dimbaar en hebben zowel een kunstlicht als daglicht kleurtemperatuur optie.

Al het materiaal kan  worden uitgeleend voor filmprojecten in het kader van de opleiding. Als student heb je alleen een harde schijf nodig. 

Nieuwsgierig naar de andere digitale ateliers op de tweede verdieping?

https://www.animatiefilmwetteren.be

https://www.fotokunstwetteren.be